Félix Urgellés

Inicio » Artistas » Félix Urgellés

Descripción

(Barcelona 1853-1919)
Es formà amb Josep Planella, i es dedicà especialment a les decoracions de paisatges, que feia de gran qualitat, caracteritzades pel tractament de les ombres i clarors matisades.

Inicialment es dedicà únicament a la pintura de cavallet, estudiant els grans mestres a Madrid (Museu del Prado), Paris, Londres, Lyon i Sevilla. Participà en les exposicions nacionals de belles arts de Madrid dels anys 1871, 1876 i 1878 (tercera medalla per A orillas del Ter), guanyant medalles en les dues darreres. També obtingué el reconeixement amb una medalla a l’exposició de l’Associació per al Foment de les Belles Arts de 1878, a Girona; on havia ja participat en les edicions dels dos anys anteriors. I a Barcelona, el 1870, a l’exposició d’objectes d’art promoguda per la Societat per a exposicions de Belles Arts.

Més endavant es decantà clarament pel món de l’escenografia, seduït per les possibilitats que oferien les dimensions de les seves teles.

A les darreries de segle, pintà panorames (teles de grans dimensions muntades sobre bastides cilíndriques giratòries, pintades amb perspectiva i que vingueren a ser els avantpassats del cinema); en concret treballà en les del Panorama Montserrat, al carrer Pujades amb carrer Comerç, junt a Miquel Moragas i amb el tema de panoràmiques de Montserrat.